fbpx

Forældresamtaler

Børn har ofte god kontakt og adgang til deres følelser, men det er ikke altid tydeligt for os voksne, hvad det præcist er, de forsøger at udtrykke eller opnå, eller hvordan vi bedst imødekommer det. De forældre, jeg møder, ønsker mere end noget andet at gøre det godt, og forældreskabet er derfor ofte et sårbart emne at tage hul på.

Jeg har altid den største respekt for de forældre, som søger sparring til forældreskabet. Både fordi jeg ved, det er et svært skridt at tage, og fordi, jeg ved, det skridt er båret af de allerbedste intentioner.

Til forældresamtaler forsøger vi sammen at oversætte barnets adfærd, og de reaktioner, det afføder hos jer, søskende eller øvrige, og deraf også hvilke konsekvenser det har for barnet. Målet er at give jer konkrete redskaber til, hvorledes I kan gribe situationer an derhjemme – ny viden som automatisk gør en forskel for jeres adfærd i familien, små idéer til at håndtere situationer, hjælp til alternative tanker, som kan medvirke til nye måder at agere på m.m.

Jeg tror på, at alle gør det bedste de kan, det er bare ikke altid, at det vi gør (både børn og voksne) medfører det, vi havde ønsket. Netop dér kan vi have brug for sparing til at gøre noget andet – særligt når vi er blevet fastlåste i de samme mønstre. Jeg glæder mig til at kigge på jeres situation sammen med jer.